A Magyar Kultúra Napja Kézdivásárhelyen

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kiállítást szervezett a Vigadó Művelődési Ház kistermében, Ősz P. Zoltán Maros megyei képzőművész festményeiből.

 

Szorgos és lázas készülődés előzte meg a nyitókonferenciát, amely hat órától vette kezdetét. A tárlatot Incze Johanna kézdivásárhelyi EMI-elnök nyitotta meg, majd ezt követően átadta a szót Ősz Zoltán művészúrnak, akinek festményeit csodálva rájövünk, hogy jogosan illeti meg a név: „Székelyföld szerelmese”. A közel negyven kiállított alkotás kilencvenkilenc százalékban tájkép, elmondása szerint azért, mert nagyon ragaszkodik a szülőföldjéhez, azokhoz a gyökerekhez, amelyek ide húzzák vissza, számára a természet egy második otthont jelent. Valamint bemutatásra került a műveszúr „Szamárpengető” címet viselő könyve is, amelyben a képek mellett rövid leírások találhatók az életéről és a festményekről.

A rendezvényen közel negyven személy vett részt, akikre sütemény, üdítő és bor várt az asztaloknál. Ha valakinek kérdése volt az személyesen is feltehette őket Ősz Zoltánnak, aki készségesen és nagy örömmel válaszolt rájuk. Emellett az EMI-seket is számtalan dicsérettel illették.

A kiállított festményeket március 22.-éig lehet megtekinteni, valamint meg is lehet őket vásárolni, ezzel kapcsolatban a 0766-102454-es telefonszámon lehet érdeklődni.

 Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki eljött és segített, Ősz P. Zoltán képzőművésznek, valamint a Vigadó Művelődési Ház vezetőségének.

Tompa Réka

Kézdivásárhelyi EMI tudósító