Egerben jártunk – Képes beszámoló

Francia, osztrák, svéd, erdélyi és magyarországi ifjúsági szervezetek képviselõi találkoztak Heves megyében és táboroztak együtt egy hétig a Tardosi Ifjúsági- és sportbázison.

gardonyi-geza-sirjanalA közös táborozásnak a kulturális kapcsolatok kiépítése, egymás kultúrájának megismerése volt a célja. A résztvevõ fiatalok elõadások és csoportos foglalkozások keretében a környezetvédelem és esélyegyenlõség témákkal is foglalkoztak, megosztva egymással az országaik gyakorlatát és tapasztalatát az elõbbi témákban. A legnagyobb élményt Eger nevezetességeinek megtekintése mellett a Tisza-tó és a szilvásváradi Szalajka-völgy megtekintése jelentette, ahol az egykoron Kolozsváron felállított, majd a világháborúban lerombolt Kárpátok õre szobor hithû másolata is megtalálható.

A rendezvényt a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Nemzetközi Kapcsolatok és Idegenforgalmi Irodája, a Heves Megye Sportjáért Alapítvány, a Europe Direct Heves megyei irodája közösen szervezte meg, az anyagi hátteret pedig az Európai Bizottság Ifjúság Lendületben elnevezésû alprogramja biztosította. A projektben Háromszéket képviselõ Európai Információs Központ és az Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi szervezete a jövõben is ápolja a kapcsolatokat a francia, svéd, osztrák és anyaországi ifjúsági szervezetekkel további európai uniós támogatások megszerzése érdekében.

[nggallery id=53]