Kezdődik a HDT!

HDT2014 eloIdén nem csak egynapos a Háromszéki Diákegyüttesek Találkozója, ugyanis a nagyszínpadi fellépést két szórakozóhelyi koncertcsomag előzi meg. Az első zenei eseményre már most pénteken, április 4-én kerül sor a Bistroban 21 órai kezdettel.

A HDT döntőjére a hangolódást ez alkalommal az udvarhelyi Four people one pack és a sepsiszentgyörgyi fuckachikenona készíti elő.

 Four people one pack

A zenekar 2009 őszén alakult, ekkor még csak két taggal Brók István és Borbély Hunor. A dobos “kollegát”  Debreczi Norbertet  az “utcáról” szedtük fel, ismeretlen ismerős volt. December 10.-én részt vettünk az Erdély Csillaga tehetségkutatón ahol megismerkedtünk a basszusgitárossal László Alpárral, így 2010-re lett teljes  a mostani felállás: szólógitár, ritmusgitár, basszusgitár, dob.

A stílus választása nem esett nehezünkre, hiszen mindannyian egy műfajt kedvelünk. A domináns stílus az alternatív rock.

A cél tudása és szem előtt tartása fontos számunkra. Fontos az, hogy olyan zenét játszunk, ami számunkra és a tisztelt közönség számára egyaránt szórakoztató, és ugyanakkor mondani valója tartalmas. További célunk a zenekar népszerűsítése és egy saját lemez kiadása.

YouTube előnézeti kép

fuckachikenona

A fuckachikenona valójában egy haveri társaság zenés változata. Egy éve volt egy sulis rendezvény amin több sepsiszentgyörgyi diákzenekar is fellépett és akkor jött az ötlet, hogy csináljunk egy zenekart az amúgy teljesen amatőr zenészekből. Az első pozitív visszajelzést akkor kaptuk, amikor feldolgoztuk a “Hull a szilva a fáról” című népdalt, amit feldobtunk többet közt egy mc résszel is. Ezek után senkinek se volt kedve abbahagyni a zenélést, így bevéve két rezest, felléptünk a Kistehén előzenekaraként.
Célokból van mindig a legtöbb, de mindenképp a fő cél, hogy koncertezhessünk és, hogy hagyjunk is magunk után valamit. Például egy albumot.
Szerencsére elég nyitott emberek vannak a zenekarban, így sok műfajt elfogadva, könnyű volt választani, a ska, funk, reggae, hip-hop, etno műfajok közt.
Mindenesetre nagyon szeretünk zenélni, nagyon szeretnénk zenélni s remélem még fogunk is nagyban zenélni.

YouTube előnézeti kép

bga-pro-Transilvania

kovaszna