Interjú Rudán Joe-val, a Pokolgép frontemberével a sepsiszentgyörgyi fellépésről

rudanjoeEMI: Mintegy tíz évvel ezelőtt lépett fel Sepsiszentgyörgyön a Pokolgép. Milyen emlékeket őrzöl a koncertről? Az akkor még működő Bunker rock klub adott helyet az eseménynek, a kis klubba zsúfolódott be a sok ember.

Rudán Joe: Nagy örömmel mentünk akkor is az Erdélyi turnéra. Úgy emlékszem, hogy nem a kis klubba volt tervezve az a koncert, csak valami szervezési hiba folytán kerültünk oda. Rengetegen voltunk, hatalmas hangulat, ahogy az lenni szokott a klubkoncerteken.

EMI: A koncert után a zenekar népszerűségét erősítő történetek keringtek Sepsiszentgyörgyön. Az egyik ilyen történet szerint egy fiú a közeli faluból a koncertre indult és stoppolt az út szélén. Megáll egy jármű, nyílik az ajtó…nagy meglepetésére a Pokolgép tagjai között találta magát, épp a zenekar autóbusza vette fel. Mindig ilyen közvetlenek vagytok a rajongókkal?

Rudán Joe: Mivel annak idején mi is rajongói voltunk a kedvenc zenekarainknak, akkor nekünk is jól esett, ha beszélhettünk egy pár szót velük, vagy éppen dedikáltak nekünk. Amúgy sem vagyunk egy öltözőben elbújó arcok, és akik a színpadi produkción kívül másra is kíváncsiak belőlünk, azzal a koncert után fényképezkedhetünk, dumálhatunk, sörözhetünk, vagy dedikálhatunk.

EMI: Köztudott, hogy az Oblatio lemez nagy sikert aratott. Terveztek hasonló akusztikus kiadást a jövőben, vagy ez egy egyedi kísérlet volt?

rudanjoe2Rudán Joe: Az akusztikus lemez egy próbálkozás volt, ami szerencsére megnyerte a közönség szeretetét, ezt bizonyítja, hogy sok akusztikus fellépésre érkezik felkérés rendszeresen. De egyenlőre elég az Oblatio sikere, most a következő lemezre kell majd koncentrálnunk, ami a Pokolgépes keményebb vonalat fogja erősíteni.

EMI:  Hogy érzed, erősödött az élő zene helyzete az utóbbi években Magyarországon? Ugyan sok az internetes letöltés és egyre kevesebben vásárolnak eredeti CD-t, de a koncerteken rendszerint sokan vannak, itt Erdélyben is.

Rudán Joe:  Köztudott, hogy ez a válság, amit az élet minden területén érzünk, semminek nem tett jót, a rockzenének sem. De az élő zenének olyan varázsa van, hogyha valaki belekóstolt, az nem tud leszokni róla, és ha tetszik a produkció, amit lát, és hall, akkor legközelebb is el fog menni a koncertre, nem beszélve arról, hogy rengeteg baráttal, ismerőssel találkozhat. Úgyhogy szeretettel várunk mindenkit a koncerten, ahol a Pokolgép több, mint 25 éves munkásságából fogunk ízelítőt adni.

EMI:  Köszönjük szépen, szeretettel várunk Sepsiszentgyörgyre április 3-án!

Kérdezett: Végvári Vitéz

Rudán Joe weboldalát is meglátogathatjátok, írjatok be a vendégkönyvbe és üdvözöljétek!

www.rudanjoe.hu