Megalakult a Zabolai EMI

2012.április 8-án megalakult Háromszéken az EMI negyedik helyi szervezete.

A zabolai fiatalok már régebb óta érdeklődnek az EMI tevékenysége iránt. Számos programjuk volt már, azonban ezek nem estek szervezeti keretekbe. Április 6-án a Háromszéki EMI szentgyörgyi és kovásznai szervezetei közös gyűlést tartottak Kovászna városában, amin részt vettek a zabolai ifjak is. Ezen az alkalmon született döntés a Zabolai EMI megalakulásáról, amelyre ünnepélyes formában a zabolai Húsvéti bál alkalmával került sor. Egyben ez volt az új tagszervezet első hivatalos rendezvénye is.

Az első gyűlésük is megvolt amelynek, a helyi Református templom melletti „Tele ház” adott otthont április 11-én. A gyűlésen részt vettek a kézdivásárhelyi EMI fiataljai is. Az összejövetel eredménye egy kisebb ötletbörze, amely során, minden fiatal megfogalmazta, hogy mit jelent számára, valamint milyen tevékenységeket szeretne megvalósítani az EMI-vel közösen. A végére egy nagyon szép, teljes lista kerekedett ki, amely kulturális téren se vall szégyent, mert a fiatalok saját színpadi előadással is büszkélkedhetnek. Táncoktatást, filmestet, gitár estet, majálist, Tele ház felújítását is tervezik a Zabolai EMI-sek.

Megfogalmazott céljaik, hogy fellendítsék a falu életét és olyan rendezvényeket szervezzenek, amely a közösséget építi, egyben azonosulni tudnak az EMI küldetésével: hagyományaink megőrzése, magyar öntudat erősítése, fiataloknak iránymutatás. A tanulmányaik folytatása miatt eltávolodott fiatalokat összekovácsolja az EMI, ezért született döntés heti rendszerességű megbeszélések tartásáról, melyekre péntekenként 19 órától kerül sor.

Az újonnan alakult szervezetnek már sikerült bekapcsolódni a Háromszéki EMI tevékenységébe, hiszen részt vettek az EMI ez évi első műhelytáborán, Benedek-mezőn.

A Zabolai EMI vezetősége az elkövetkezendő időszakban a következő lesz:

Elnök: Dóczé Levente

Alelnök: Bede Lehel

Titkár: Bíró Beáta.

Sok sikert kívánunk nekik,

A Háromszéki EMI