Pro Historia – Reformkor Magyarországon

fot+- 22Június 12-én egy újabb Pro Historia előadásba tekinthettek bele az érdeklődők. Nagy Zoltán, az EMI előadássorozatának aktuális meghívottja a reformkori Magyarország helyzetéről beszélt érdekes történetekkel tarkítva az előadást.

A rendezvényen összegyűlt fiatalok jó része a Mikes Kelemen Líceum Diáktanácsa által szervezett Széchenyi-bálra készült, így számukra remek hangulatadónak bizonyult az előadás, amelyen a 19. század eleji társadalmi berendezkedéshez és szokásokhoz kerülhettek közelebb. A bálra készülve természetesen az akkori öltözékek is szóba kerültek képes bemutató formájában.

Talán e korszak nagyjairól (Széchenyi, Deák, stb.) hallanak a diákok a legtöbbet az iskola padjaiban, ezért iskolán kívüli előadást ezzel a témával ritkán szerveznek, pedig – ahogy azt Nagy Zoltán bizonyította – számtalan érdekes, a kötelező tananyagon kívüli információról lehet szólni.

A Pro Historia ezzel nem ért véget, szombaton az előadássorozat keretében Bálint Zoltánhoz látogatunk Árkosra, ahol a tájmúzeumot tekintjük meg. Várunk minden csatlakozni vágyót.

A Pro Histora előadássorozatot Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa támogatja.

Sepsiszentgyorgy Polg Hivatala

fot+- 4