A 12. Barangoló városismereti vetélkedő eredményei

A Barangoló városismereti vetélkedő nem egy tantervi alapokon megfogalmazott tananyagra épül, csak egy helyi jellegű alkalom, lehetőség városunk jobb megismeréséhez. Legtöbb tanulónak szülővárosa megismeréséről van szó, társakkal, segítőkész felnőttekkel.

Gondot okoz az utcanevek bizonytalansága. Ahány kiadvány, annyiféle jóváhagyott, megtámadott, régi, új, régi-kifüggesztett, új kifüggesztett, régi kiadványú, új-kiadványú utcanév fogalmával kell bajlódni. Jó lenne ha ezt már nem játékszerként kezelnék az illetékesek. Ne vegyék el a gyerekek játékkedvét! Ezt minden Barangoló kéri!

Az idei vetélkedőre februárban kiküldtük a versenyfelajánlást az iskolákban tanító tanítóknak és a tanároknak. Sok gyerek az EMI szervezeti tevékenységein kapott információt a versenyről, a feladatokról, a feleletek leadásának  időpontjáról. A verseny a sepsiszentgyörgyi utcákról szóló kérdésekre, valamint a város címerjeleinek szimbolikájára összpontosított.

Az idén a 12. Barangolón 23 csapatban 86 tanuló és 33 felnőtt azaz 109 versenyző vett részt, mindenki munkáját sikerült értékelnünk.

Lebontva 33 elemista, 37 gimnazista és 16 líceumista versenyzett.  A versenyzők  hozzáállása nagyon jónak minősíthető. Több volt a nagyon jó eredmény, mint a gyengébben sikeredett.

Székely Mikó Kollégium 9 csapattal, a Váradi József Iskola 5 csapattal, az Ady Endre Iskola 3 csapattal, a Gödri Ferenc Iskola 2 csapattal, a Református Kollégium, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Mikes Kelemen Líceum és a Puskás Tivadar Szakközépiskola 1-1 csapattal vettek részt az idei Barangolón.

A vetélkedő kiértékelőjére 2011. június 1-én, a Gyereknapon került sor.

22 tanuló I. helyezésben, 14 tanuló II. helyezésben, 28 tanuló III. helyezésben valamint 22 tanuló dícséretben részesült. A csapatok között nem nagyok a pontkülönbségek, de ki kellett emelni az ügyesebbeket.

Minden versenyző oklevelet és jutalmat kapott. A jutalomcsomagot az EMI háromszéki szervezete egészítette ki. A verseny lebonyolításában tevékenykedő tanítók, tanárok és szülők hozzáállását köszöni a szervezők csapata. Külön köszönet a Városi Tanácsnak, Kádár Gyula szerkesztőnek és a Polgármesteri Hivatalnak.

Nemes Emil tanító

Elemisták korosztályban a 12. városismereti vetélkedő nyertese a Székely Mikó Kollégium IV.A osztálya, 268  pontot összegyűjtő Csog Brigitta, Kozsokár Hanna, Fazakas Noémi, Szász Tímea Orsolya tanulókból alakuló BRINOTIHA nevű csapata, akik Fazakas Sándor Imre szülővel másodszor nyerik meg a versenyt. Szintén I. helyezést ért el a ,,Székely Mikó’’ Kollégium III. C osztályos 264 pontot gyűjtött NYUSZIKÁK, Pór Szilágyi Hanna Gizella, Damokos Dóra és a VI B osztályos Damokos Kinga vezette csapat.

II.helyezést értek el az Ady Endre I-VIII  Osztályos Iskola III.B-s SASOK és FÜRGE LÁBAK csapatai.

Gimnazisták korosztályban 260 ponttal I. helyezést ért el a Váradi József I-VIII  Osztályos Iskola VILÁGÍTÓK, Balika Róbert, Bitai Martin, Gergely Zsombor, Hawesch Kincső tanulókból és  Pénzes József Szabolcs  felnőttből álló csapat, valamint a szintén 260 pontot elérő Székely Mikó Kollégium V.B osztályának BARANGOLÓ OKOSKÁK, Csutak Norbert, Nagy Gellért, Bănică Solymos Irisz, Blága Iringó tanulókból és Babos Katalin felnőttből álló csapat.

Líceumisták korosztályban két csapat 240 pontot összesített: a Mikes Kelemen Líceum, Szép Timea XI.B, Bokor Ágnes XI.B, Kovács Csilla XII.D, Bíró Gitta XI.D osztályos tanulókból és Bokor Enikő felnőttből álló FITNESS MACIK csapat, valamint a Puskás Tivadar Szakközépiskola Balázs Hunor, Bandi István, Fadgyas Bálint Attila, Hosszú Edgár Tihamér XI.osztályos és Sándor Szilárd felnőtt által vezetett csapat. Minden résztvevő csapatnak gratulálunk.

A 12. Barangoló részletes eredményei letölthetőek itt: Barangolo 12 eredmenyei 2011

[nggallery id=121]