A közösségben ne legyen közömbösség: Nőnapi köszöntés Orbaiszéken

Virággal és saját készítésű üdvözlőkártyákkal lepték meg Zabola, Páva és Tamásfalva hölgyeit helyi fiatalok március 8-án, nők napján.

Az orbaiszéki Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), a kovásznai Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) a zabolai és tamásfalvi fiatalok összefogásában megálmodott kezdeményezés sikeres volt, közel száz nőt sikerült meglepni az ünnepnapon. Többük – jobbára magányosan élők – meghatódva köszönték meg a látogatók figyelmességét.

Az akcióval a társadalmi összefogás szükségességére szerették volna felhívni a figyelmet. A szervezők hisznek abban,hogy a szétzilált közösségekben feléleszthető a közösségi szellem,az egymásért való tenni akarás. Szándékuk volt, hogy a nap során kiemelten figyeljenek oda az idősödő korosztályra. Az ő megajándékozásukkal próbáltak rámutatni arra, hogy a korosztályok között áthidaló segítő szándék, az egymásra való odafigyelés türelme milyen fontossággal bír.

Mint megtudtuk, Orbaiszék többi településén is szerveznek hasonló akciókat és a nap során készített fényképekkel az idősökhöz visszalátogatnak, ugyanakkor a közelgő férfiak napján is bizonyítani szeretnék: a közösségi háló ápolása, embertársaink önzetlen segítése nem csupán alkalmi megnyilvánulások formájában, de szervező elvként él az EMNT munkatársainak elgondolásaiban.

Köszönjük a zabolai, tamásfalvi fiatalok és a kovásznai EMI segítő munkáját!

Szabó Tünde
EMNT elnök, Orbaiszék