Adni jó! – Adventi kézműves-foglalkozás Kovásznán és Zágonban

„Adni jó!” címmel tartott adventi kézműves-foglalkozást a Kovásznai EMI és az Orbaiszéki EMNT. A foglalkozás a napjainkban egyre jobban háttérbe szoruló ajándékozás valódi örömére hívta fel a figyelmet.

„Az egyénileg elkészített ajándékok készítőjük odafigyelését, szeretetét hordozzák, hiszen minden egyes ajándéktárgy külön üzenetet közvetít„ – mondják a szervezők. Fiatalok és idősek egyaránt lelkesen készítették el azokat a díszeket, amelyek megálmodója Mátyás Márta, az orbaiszéki EMNT kultúra és hagyományőrző osztályának elnöke.

Kovásznán igen sikeresnek bizonyult a tevékenység, ezért a lelkes csapat úgy döntött, hogy Zágonba is ellátogat a szeretet ünnepének lángját továbbadni egy másik közösségnek is. Megható volt látni a nemzedékek közötti összefogást, így az esemény példaértékűnek tekinthető, hiszen minden generáció megtisztelte jelenlétével. A jószívvel készített ajándékok közül minden résztvevő egyet otthagyott, hogy azok az idősek is angyalfiában részesüljenek, akik magukra maradtak. Az ajándékokat az EMI és az EMNT közös „angyaljárással” juttatja célba. A kézműves foglalkozás mindannyiunkat figyelmeztet: a közös összefogás és ajándékozás szellemében készüljünk a karácsonyra és figyeljünk oda egymásra!

Timár Timea, Istók Krisztina

[nggallery id=145]