Albert-Nagy Ákos lett a Székely Március szónokvereseny győztese

Március 9-én délután a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében került sor a Székely Március szónokversenyre, amelyet immár negyedik alkalommal az EMI rendez meg ezen a helyszínen.
A verseny célja Sepsiszentgyörgy ifjúsági szónokának a kiválasztása volt, amit sikerült teljesítenünk is, hiszen a szónoklatok magas színvonalának dacára is sikerült a zsűrinek megneveznie a legjobbat a kilenc jelentkező közül. A verseny délután négy órakor kezdődött a beszédek megírásával, amire egy óra állt rendelkezésére a benevezőknek. A beszédeket az általuk kiválasztott idézetre alapozva írták meg, majd olvasták fel az érdeklődők és a három tagú zsűri előtt. A zsűri szerepét Bencze Melinda (az EMI részéről), Sztakics Éva (az önkormányzat részéről) és Dobra Judit magyartanárnő töltötte be. Ezt követően a zsűri megvitatta nézőpontját, mialatt Varga Boglárka népdalénekesnő énekelt el három csodálatos siratót, valamint katonadalt.
   Legjobbnak végül Albert-Nagy Ákos, harmadéves egyetemi hallgató bizonyult, aki beszédet mondhat Március 15-én (csütörtökön) az ifjúság képviseletében (valamint a pénzjutalmat is ő kapta); második Ghinea Lóránd, a Székely Mikó Kollégium XII-es diákja lett, míg harmadiknak Kocsis Istvánt, a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanulóját értékelte a zsűri. A második helyezett jutalma egy felszólalási lehetőség a csütörtöki, Óriáspince-tetőn tartandó  megemlékezésen; ő és a harmadik helyezett is könyvjutalomban részesültek, de a többi hat nevező sem távozott üres kézzel: a tapasztalatszerzésen kívül ők egy-egy kiadványcsomaggal gazdagodtak.
Mester-Nagy Levente
[nggallery id=154]