Fotózz! Filmezz! Tervezz! VI. Háromszéki Ifjúsági Fotó- és Rövidfilm verseny

Fotózz! Filmezz! Tervezz!

VI. Háromszéki Ifjúsági Fotó- és Rövidfilm verseny

Székelyföldön jársz és új élményekkel gazdagodtál? Te másképp látod és ezt másoknak is megmutatnád? Akkor itt az idő, hogy eszközöket ragadj és beindítsd az alkotói fantáziád! Idén a Székelyföld hangulatai témára várunk fotókat, rövidfilmeket és számítógépes grafikákat.

Az immár hatodik kiadásával jelentkező versenyünk idén újabb lehetőségeket kínál magyar fiatalok számára, hogy összemérhessék tehetségüket, tudásukat és kreativitásukat masokéval. Ebben az évben már három kategóriában lehet nevezni:

A fotó kategóriában olyan képeket várunk, amelyek kiragadnak egy-egy pillanatot Székelyföld mindennapjaiból. Minden versenyző 4 fotót kell beküldjön. Ebből 3 különálló kép, és egy 3 képből álló összevágott fotósorozat.

Várunk továbbá rövidfilmeket is az adott témára, műfaji megkötés nélkül (lehet akár dokumentumfilm, animáció, stop-motion video, stb). Ennek hosszúsága 2-4 perc kell legyen.

Vannak dolgok, melyeket nem lehet egy fotóban vagy videóban közvetíteni, de mégis bennünk élnek. Éppen ezért idén a fotósok és a filmesek mellett a grafikus fiatalok jelentkezését is várjuk. Ide egy digitális/digitalizált rajzzal lehet nevezni.

A pályamunkákat és a jelentkezési lapot szeptember 1-én 18:00 óráig kell elküldeni a fotoverseny@yahoo.com címre, csatolva vagy internetes fájlmegosztón keresztül. A versenyzők sikeres jelentkezés esetén visszajelzést kapnak.

A legjobb pályamunkákat egy kiállításmegnyitó keretében jutalmazzuk. Ugyanitt kiértékelőre és vetítésre is sor kerül. A kiállításon való részvétel mellett a főbb jutalmak:

Fotó: I. hely 200 RON, II. hely 150 RON, III. hely 100 RON.

Film: I. hely 200 RON és különdíjak.

Grafika: I. hely 200 RON és különdíjak.

Jelentkezési lap és a szabályzatok itt alább letölthetőek:

Foto szabalyzat 2011

Rovidfilm szabalyzat 2011

Grafika szabalyzat 2011

Jelentkezesi lap (lementés után kitölthető)