Fotózz!Filmezz!Tervezz! – eredmények

Lezártuk a VI. Háromszéki Ifjúsági Fotó- és Rövidfilm versenyt egy vetítéssel egybekötött kiállításmegnyitóval, amelyre szombat délután került sor a sepsiszentgyörgyi Bástya kávézó emeletén. A kiállított 3 legjobb grafikát, 22 fotót és a 16 képből álló sorozatfüzetet közel egy hónapon keresztül lehet majd megtekinteni. A zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga, sok kiváló alkotás született mindhárom kategóriában.

[nggallery id=128]

Lássuk az eredményeket:

GRAFIKA KATEGÓRIA

A legjobb grafika beküldője, s egyben a 200 lejes fődíj tulajdonosa: Fazakas Noémi (Sepsiszentgyörgy). Dícséretben részesült ebben a kategóriában Vida András és Henter Hunor.

[nggallery id=130]

FOTÓ KATEGÓRIA

I.Díj: Fejér Bernadette (200 ron)

II.Díj: Derzsi Csongor, aki arra kért meg minket, hogy pénzjutalmát utaljuk át a szülővárosából származó Madaras Évikének, hozzájárulva ezzel a csontvelőátültetés-műtétjéhez (150 ron)

III.Díj: Farmos Rudolf László (100 ron)

Dícséret: Mátyás Szabolcs, Molnár Ferenc, Sütő Gábor, Pál Botond

KépVIDÉK különdíjas (könyvjutalom): Fejér Bernadette és Mátyás Szabolcs

Camera Club Siculorum külőndíj (fotótáborban részvétel): Weinraub Robert

Bastion különdíj: Deme Tamás (Cím nélkül c. fotó)

Kovászna Megyei Művelődési Központ különdíja (könyvjutalom): Pál Botond (Gettótehenek c. fotó)

Kiállításra került képek továbbá: Ürmösi Levente Mihály, Lázár Annamária, Bán Barna, Bartis Barna, Szigeti Szenner Szilárd, Milik Szilárd, Fazakas Noémi

Legjobb sorozatok: Konopás Judit Emese, Ercsei Zsuzsanna, Jenes Győző, Kőmíves István, Portik Tihamér, Szigeti Vajk István

[nggallery id=129]

RÖVIDFILM KATEGÓRIA

  1. Székelyföld íze (Köllő Ildikó)
  2. Áronbá s a szivárvány (Kosza Arnold)
  3. Steps (Szabó Hunor)

Közönségdíj: A csodaszarvas, Tóth Tímea Kitti

Fotózz, filmezz, tervezz! Díjazták az EMI-pályázat nyerteseit

Írta: Székely Emőke 2011. szeptember 13. kedd

Az Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi szervezete Fotózz, filmezz, tervezz címmel idén is meghirdette grafika-, fotó-, illetve rövidfilmpályázatát, a szép számban beküldött pályamunkák elbírálása után szombaton a Bástya kávézóban tartották a díjkiosztót.

A díjkiosztás ünnepélyes körülmények között zajlott, melyet székely humorral fűszerezett zenés est követett. Fellépett a Csürkészek Kabarétársulat, Cirstea Andrea és Szabó Szende.

A pályázat három kategóriáját külön-külön értékelték. A legjobb fotókat, rajzokat kiállították, a beküldött rövidfilmeket pedig a díjkiosztás alkalmával levetítették. A legjobb grafikáért járó fődíjat Fazakas Noémi kapta, dicséretben részesült Vida András és Henter Hunor. Fejér Bernadette fotója bizonyult a legjobbnak, második helyen Derzsi Csongor, harmadikon pedig Farmos Rudolf László végzett. Különdíjban részesült Mátyás Szabolcs, Sütő Gábor, Molnár Ferenc, Pál Botond, Deme Tamás és Weintraub Róbert.

A rövidfilmek kategóriában Köllő Ildikó Székelyföld ízei című munkája aratta le a babérokat, Kosza Arnold Áron bá’ s a szivárvány című alkotásával második díjat kapott, Szabó Hunor Steps című filmje a harmadik lett.