Jelentkezhetnek a zenekarok a Diákegyüttesek Találkozójára

2012 április 26-án, a Szentgyörgy Napokon kerül sor a Diákegyüttesek Találkozójára Sepsiszentgyörgyön. A zenei tehetségkutató az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendett a diákegyüttesek körében, színvonalas versennyé nőtte ki magát, idén a Szent György napok koncertsorozatát is megnyithatja, így a csütörtöki napon a zenekarok élesben a színpadon bizonyíthatnak a város előtt.

A rendezvény céljai: fiatal, tehetséges zenészek bemutatása a nagyközönségnek és további fellépési lehetőséget biztosítani a zenekaroknak más fesztiválokon. A diákegyüttesek délután lépnek fel a közönség előtt, a nap végén a rendezvény díszvendége, a magyarországi Kalapács zenekar koncertezik a Best of Pokolgép című műsorával.

Diákegyüttesek Találkozójára ifjúsági együttesek jelentkezését várjuk, akik szeretnének egy nagyobb közönség előtt bemutatkozni valamint egy színvonalas rendezvény keretében bemutatni alkotásaikat, tudásukat. A nap folyamán a Zenekarok lehetőséget kapnak a fellépésre, nemcsak a zsűri, hanem a közönség előtt is bizonyíthatnak.

A versenyen nincs stílusbeli kötöttség, de az egyedi megszólalás fontos szempont. A lebonyolítás során a szakmai zsűri elsősorban a kreativitást, eredetiséget és az előadásmódot értékeli. A verseny az élő zenéről szól, a kiválasztott résztvevők professzionális körülmények között mutathatják be zenei tudásukat egy nagy méretű színpadon, profi hang- és fénytechnika mellett. A tehetségkutató nem csak a színpadi teljesítményt értékeli, hanem a koncertekre való felkészülést is, ezért a Zenekaroknak a reklámhoz kötődő eszközeik (plakát, újságcikk, embléma) is pontozva lesznek.

Jelentkezési feltételek:

–          a Zenekar tagjainak  legalább fele diák vagy egyetemista

–          élő zenét játszanak

–          legalább két youtube-os felvétellel rendelkeznek

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

 1. A megadott nevezési űrlapot (kitöltve)
 2. A nevezési lapon felsorolt csatolmányokat
 3. A nevezési díjat (20 lej/személy)

A zenekarok rangsorolása a vetélkedőn a megadott pontrendszer alapján zajlik. A korlátolt időkeret miatt legtöbb 7 zenekar léphet fel a színpadon, ezeket a szervezőcsapat választja ki a beküldött anyagok (űrlap, csatolmányok, felvételek) alapján. Mivel a tehetségkutató elsősorban háromszéki zenekaroknak szól, ezek elsőbbséget élveznek, ez azonban nem zárja ki más megyebeli zenekarok fellépését sem.

Díjak:

 1. Fellépési lehetőség a KALAPÁCS zenekar előtt a Szentgyörgy Napokon
 2. Fellépési lehetőség a VIII. EMI Táborban (augusztus)
 3. Fellépési lehetőség a Sepsiszentgyörgyi Utcazene Fesztiválon (SUF)
 4. Fellépési lehetőség a Magyar Sport Napján Kézdivásárhelyen (május eleje)
 5. Fellépési lehetőség a Zöld Nap Egyesület III. születésnapján (Kézdivásárhely, Vigadó, augusztus)
 6. Fellépési lehetőség a Junior Gasztro Feszten (Sepsiszentgyörgy, október 13)
 7. Az első három helyezettnek bemutatkozási lehetőség a www.rockpolis-media.com oldalon.
 8. Meglepetés díjak, közönségdíj

Jelentkezni legkésőbb 2012 április 4-ig lehet a jelentkezési űrlap kitöltésével, mely alább letölthető, vagy a sepsiszentgyörgyi Turulmadár Ifjúsági Irodában (Lábas Ház, 8-as ajtó)

Email: emihirek@yahoo.com, Telefon: 0756807696

A rendezvény időpontja: 2012 április 26, csütörtök

A rendezvény helyszíne: Sepsiszentgyörgy, Szent György Napok, B színpad

A jelentkezési űrlap letölthető itt: HDT-Nevezesi-urlap-2012