Székely jelképek a háromszéki címerekben – Pro Historia előadás Kézdin

Pro Historia előadás lesz a kézdivásárhelyi EMI szervezésében április 13-án, pénteken 19 órától, a Vigadó Művelődési Ház kiállító termében.

Pro Historia címmel tizenöt előadásból álló rendezvénysorozatot indított útjára az Erdélyi Magyar Ifjak  Háromszék városaiban. A témák történelmünk közelebbi és távolabbi eseményeihez, neves személyiségekhez vagy intézményekhez kötődnek, az előadók zömmel itt élő szakemberek: muzeológusok, tanárok, történészek, újságírók, utazók – a célközönség pedig a fiatalság.
A pénteki előadás témája: Székely jelképek a háromszéki címerekben, a meghívott előadó Szekeres Attila István heraldikus

Szeretettel várunk minden érdeklődöt!                                 A szervezők.

Kiegészítésként

Az első Pro Historia előadás meghívott előadója Bedő Zoltán közíró volt, újságíró, szerkesztő, az Incze László Egyesület egyik alapítója, a múzeum névadó ötletgazdáinak és kezdeményezőinek egyike, aki Miért viselje Incze László nevét a Céhtörténeti Múzeum? témában szólalt fel a kézdivásárhelyi közönség előtt.

A második Pro Historia előadója Dimény Attila néprajzi muzeológus, a kolozsvári Magyar Néprajz és Kulturális Antropológia tanszék doktorandusa, aki  Kézdivásárhely egyesületi élete 1842-1948 között  címmel tartott előadást.