Tiltakoznak a fiatalok a korcsolyapálya elköltöztetése ellen

Alulírott sepsiszentgyörgyi lakosok egyet nem értésünket fejezzük ki az Olt negyedi korcsolyapálya tervezett elköltöztetésével kapcsolatosan. A Háromszék napilap tudósítása után a KAVICS ifjúsági lap hívta fel a figyelmet az eseményre, melynek következtében nem csak diákok, hanem tanárok is javasolták az ellenvélemény megfogalmazását. Néhány lakó kívánsága nem írhatja felül a város több ezer fiataljának óhaját, melyek a korcsolyapályát rendszeresen használják. A sűrűn lakott övezetben mindenkinek közelebb lenne a tavalyi helyszínen felállított korcsolyapálya. Az esetleges hangos zajforrást csökkenteni tudjuk a Sepsi Rádióval való tárgyalás során, hogy halkabban engedjék a zenét a program ideje alatt. Aláírásunkkal támogatva szeretnénk a város vezetőségével tudatni kérésünket, melyet magánszemélyek mellett ifjúsági és civil szervezetek is támogatnak. Ne költöztessék el a korcsolyapályát!

Sepsiszentgyörgy

2010, november 15

Aláírási ív itt letölthető:Keres korcsolyapalya

Előzmények:

Elköltöztetik a korcsolyapályát?!

Néhány sepsiszentgyörgyi lakót zavart a múlt télen az Olt negyedben felállított korcsolyapálya. Egyes lakók a korcsolyázók zajongása miatt elégedetlenek, s hogy elköltöztessék a műjégpályát, aláírásgyűjtést is kezdeményeztek. Valószínű nem tudták kellő átéléssel élvezni a kereskedelmi TV csatornák giccs cunamiját. A további vitákat elkerülendő, a városvezetés úgy döntött, idén más helyszínen szerelik fel a pályát, éspedig a fedett uszoda és a strand közötti területen. A másik korcsolyapálya marad régi helyén, a Kisstadionban.  Mi lenne ha a diákok is aláírásgyűjtésbe kezdenének a lusta, kényelemes, a gyerekek hangjának sem örvendő semmirekellők ellen? Megkérdeztünk néhány szentgyörgyi fiatalt, mi a véleményük erről az egészről:

J. Árpád (diák): „Maradjon mindenképpen ott és viseljék el, ennyi áldozatot hozhat mindenki.”

P. Szilamér (egyetemista): Lehet a rádió bőgetése zavarta a lakókat, azt kellene lennebb húzni akkor.”

B. Zsombor (diák): „Nem értem, hogy mért kell Dunaújváros szintjére ereszkedni, ahol már a harangszó is zavarja a lakókat…”

F. Orsika (diák): „Egyrészt igazuk van, de megérthetnék a fiatalságot is.”

M. Andrea (diák): „Vegyenek füldugót, vagy hallgassanak esténként Mozartot. Ahelyett, hogy örülnének hogy a fiatalok kocsma helyett korcsolyáznak, még petíciót írnak…”