Toborzótábor 2009 – Képes beszámoló

001

Az előző évhez hasonlóan 2009. március 20-22 között tartotta második tagtoborzó táborát az Erdélyi Magyar Ifjak háromszéki szervezete.

A TÁBOR nevet viselő rendezvény helyszíne a benedekmezei táborhely volt. Ezen a napsütéses hétvégen összesen 35 fiatal vett részt a tábor tevékenységein. A rendezvény célja új fiatalok bevonása a szervezet munkájába, megtanítani őket arra, hogy mi a csapatmunka, önkéntesség és hogyan zajlik a tevékenység egy ifjúsági szervezetben.

A kellemes hangulatban eltöltött hétvégén a táborban résztvevő fiatalok különböző foglalkozásokon vettek részt. A pénteki nap az ismerkedés jegyében telt, ennek hangulatát a szervezők ismerkedési játékokkal és gitáresttel tették kellemesebbé. A szombati napon a szervezet életének a megismerésére tevődött a hangsúly. A résztvevők betekintést nyertek az EMI tevékenységeibe-programjaiba. A kora délutánt az önkéntesség és a csapatmunka fogalmainak tisztázása követte különböző játékok formájában, Péter Orsolya, a Regös Egyesület elnökének irányítása alatt. A késői délutánt pedig Kisgyörgy Zoltán újságíró-geológus elődása tette felejthetetlenné, ki a háromszéki várakról tartott egy rövid ismertetőt. Vasárnap a vitáé volt a főszerep, melyet Kis Hunor Pál, a háromszéki EMI elnökségi tagja vezetett le, Internet – áldás vagy átok? – címmel. A tábor végét egy rövid kiértékelés követte, majd következett a senki által nem várt hazautazás.

A résztvevők elmondásai alapján nagyobb szükség van az ehhez hasonló rendezvényekre-táborokra, ahol a fiatalok szabadon tanulhatnak és szórakozhatnak, egyben ugyanakkor fejleszthetik készségeiket. Egyik résztvevő szavával élve, nagyon jó és szép volt a tábor csak kár, hogy rövid volt.

Furus Levente

[nggallery id=35]