Sikerrel ért véget az EMI műhelytábora

Az EMI ez évi első műhelytábora április 12 – 14 között került megrendezésre, melyre előzőleg meghívást kaptak a kézdi, kovásznai, illetve a már egy hete alakult zabolai EMI-sek is. A helyi és egyben a szervező csapat nagy örömére tíz vendég EMI-s csatlakozott induláskor a részvevők köréhez.
Az első nap fő célja a tagok közötti összhang kialakítása volt, amihez nélkülözhetetlen volt az ismerkedésen túl a csapatépítő játákok különféle formáinak lebonyolítása. A hangulat fokozása képpen éjjelbe nyúló számháború zárta az az napi programot, melynek győztese a kitartóan keresgélő kék csapat lett.
A második nap első fele az elméleti ismeretek gyűjtögetésére nyújtott megfelelő alkalmat, ami elengedhetetlen volt az azt követő műhelymunka során. Hasznos tanácsokat hallhattak a résztvevők a különféle célcsoportok elötti prezentálásról, a jó előadás kisebb trükkjei is elhangzottak, illetve kis betekintést nyerthettek a prezentálást segítő szemléltető anyagok elkészítésének technikai háttérébe. Ezt követte a műhelymunka kiosztása, mely során a résztvevők, csapatokban, egy általuk készített prezentációval, különféle célcsoportoknak be kellett mutassák az EMI háromszéki szervezetét.

[nggallery id=158]
A kiadós ebéd utáni napsütéses délutánt egyesek métázással ütték el, mások jó alkalomnak találták gitárszó melletti sütkérezéshez.
Az estét a Wortex együttes koncertje indította, melyet tábortűz melletti éneklés  követett.
Az utolsó napon tartott kiértékelő során az EMI-sek beszámoltak élményeikről, melyből kiderült, hogy összességében jól érezték magukat a résztvevők, ezen felül a méta és a számháború bizonyult rendkívül sikeresnek, illetve többen hasznosnak tartották a műhelymunka során elhangzott információkat.
Sok új barátság szövődött a hétvége során, így a mielőbbi viszontlátás reményében hagyták el az résztvevők a táborhelyet.

Kertész Brigitta
EMI alelnök, Sepsiszentgyörgy