XIII. EMI Találkozó képekben

XIII. EMI Találkozó

November 26-28 között került sor a XIII. EMI Találkozóra a Sepsiszentgyörgy melletti Benedek-mezőn. A csapatépítő rendezvényen mezőpaniti, marosvásárhelyi, csíkszeredai, sepsiszentgyörgyi fiatalok vettek részt, akik ismereteiket bővítették a hétvége folyamán. Így alkalmuk volt megismerni a Vásárolj helyi terméket! – mozgalmat, melyet a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület elnöke, Ráduly Attila mutatott be az érdeklődő fiataloknak. Az EMI fontosnak tartja a mozgalom népszerűsítését, hogy a multikkal szemben a helyi vállalkozások erősödjenek. A kunok útján című film megtekintése után karaoke-éneklés következett, melyen a Zöld Nap Egyesület tagjai is részt vettek.

A szombati nap az ifjúsági médiáról szólt, kiadványokról és műsorokról, melyek a fiatalokhoz szólnak, így a KAVICS ifjúsági lap, a Gólyafüzet, az ifjúsági rádióműsor és a KOVAKŐ melléklet került bemutatásra Ürmösi Levente-Mihály és Nemes Előd előadásában. Ezt követően a sepsiszentgyörgyi és berecki baranta csapat vette át a szerepet, ahol az Elekes Tibor vezette fiatalok érdekfeszítő bemutatót tartottak az íjászat, vívás, ostorhasználat, tánc, valamint az önvédelmi gyakorlatok felelevenítésével. A bemutatót táncház követte Sikó László és a Mezőpaniti EMI szervezésében.

Ebéd után a vargyasi Rika Kulturális és Sport Egyesület lányainak segítségével címerfestés, valamint karkötők készítése következett, mely iránt meglepő módon a fiúk is nagy érdeklődést mutattak. Délután az EMI idei rendezvényeit mutatta be Kertész Brigitta és Mihály István, képekkel és filmekkel elevenítve fel a Diákegyüttesek Találkozóját, a Székely Március szónokversenyt, az árvízkárosultak megsegítését, a hősök sírjainak megtisztítását, az Ifjúsági Fotó- és Rövidfilm versenyt, a Magyar Dal Napját, a Barangoló városismereti vetélkedőt, az EMI által felújított játszóteret, a Szent György Lovagja vetélkedőt és a Don kanyar hőseire való megemlékezést.

Az estét koncert zárta, fellépett a marosvásárhelyi Guillotine együttes, a Diákegyüttesek Találkozójának első helyezettje.

Vasárnap a kiértékelő és néhány közösségépítő játék után a résztvevők fáradtan utaztak haza.

[nggallery id=112]