“Minden magyar felelős minden magyarért” rajzpályázat díjkiosztója Kézdivásárhelyen

A kézdivásárhelyi Vigadóban kedden, december 13-án 17 órakor Nemes Előd háromszéki EMI elnök, Incze-Borbándi Johanna-Mária kézdi EMI elnök és Ugron Nóri kézdi EMI alelnök megnyitotta az Erdélyi Magyar Ifjak által meghirdetett, Minden magyar felelős minden magyarért című háromszéki rajzpályázat kiállítását és kiosztották a díjakat. A legjobb húsz művet mutatták be a kiállításon, az első helyezett mű felkerül az EMI 2012-es zsebnaptárára.

A rajzpályázat november 30-án zárult, december 3-án került sor az értékelésre, amelyen a következő zsűri értékelt: Ütő Gusztáv-sepsiszentgyörgyi képzőművész, Jancsó Katalin-újságíró, Weisz István-logótervező, Nemes Előd-Háromszéki EMI  elnök.

[nggallery id=144]

Kiemelkedő eredményt értek el a Nagy Mózes Gimnázium diákjai:

Opra Zsolt VII. B – I. díj

Zágoni Andrea VI. A – a zsűri különdíja

Tamás Anna VII. B – EMI különdíj

Németh Orsolya VII. B – EMI különdíj

Ambarus Eszter VII. B – EMI különdíj

Dícséretben részesültek:

Tóth Kinga VII. B

Surdu Andrea VII. B

Papp Henrietta VIII. C

Szász Barbara

Tamás Anna VII. B

Tompa Bernát

Gábor Balázs VIII. C

Szejke Brigitta VIII. C

Nagy Ákos VIII. C

Párton Zsombor VIII. B

Bani Beáta VII. B

Bimbó Botond VIII. C

Demeter Nóra

Rajzkiállítás a Vigadóban

Tegnap délután a kézdivásárhelyi Vigadó földszinti kiállítótermében nyílt meg az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) háromszéki szervezete által meghirdetett,Minden magyar felelős minden magyarért című rajzpályázatra beérkezett legjobb húsz alkotásból rendezett kiállítás. A pályázatra megyénkből negyvenegy alkotást küldtek be, a legtöbben a Nagy Mózes Elméleti Líceum képzőművészeti tagozatáról neveztek be. Az Ütő Gusztáv képzőművész által elnökölt négytagú zsűri a legjobb alkotásokat díjazta. Első díjat kapott a kantai hetedikes Opra Zsolt (felvételünkön), akinek munkáját az EMI zsebnaptár formájában ezer példányban jelenteti meg. A díjakat Nemes Előd, az EMI háromszéki elnöke adta át, és ő nyitotta meg a kiállítást is. A tárlat január közepéig tekinthető meg.

Iochom István, 2011. december 15., csütörtök

EMI rajzpályázat és kiállítás

Az Erdélyi Magyar Ifjak kézdivásárhelyi szervezete által meghirdetett rajzpályázatra 40 munkát küldtek be. Az Ütő Gusztáv vezette zsűrinek fejtörést okozott a nyertes mű kiválasztása, mert a „Minden magyar felelős minden magyarért” mottóval meghirdetett verseny ráadásként a közösség, hit és identitás kulcsszavak képben való megfogalmazását is kérte.

Ezen túlmenően a nyertes munka kiválasztásánál az is szempont volt, hogy az 1000 példányban kiadandó EMI-zsebnaptárt fogja díszíteni, és ennek kis formátuma miatt melyik alkotás lenne az, amely ilyen formában is tud érvényesülni. A szempontok összegezése után Opra Zsolt munkája mellett döntöttek.

Mivel a többi rajz is megérdemelte a figyelmet, december 13-án a Vigadóban kiállítást nyitottak, amelyen a legjobb 20 alkotást is bemutatták a közönségnek.
Az ünnepélyes megnyitón Ugron Nóra tanuló bevezetője után Nemes Előd, a háromszéki EMI elnöke adta át a díjakat. Elmondta, hogy a kulcsszavak eleve a magyar nemzetben való gondolkodásra ösztönözték a pályázókat, és örülnek, hogy a résztvevők eltekintettek az ilyenkor előszeretettel alkalmazott nemzeti jelképek ábrázolásától, és a hétköznapok, a mesefigurák és legendák világán keresztül közelítették meg a témát.

Dicséretben részesült Demeter Nóra, Bimbó Botond, Bandi Beáta, Márton Zsombor, Nagy Ákos, Szejke Brigitta, Gábor Balázs, Tompa Bernárd, Szász Barbara, Surdu Andrea, Tóth Kinga, Papp Henrietta. Második díjat kapott Németh Orsolya, míg a harmadikat Tamás Anna nyerte, őt követte Ambarus Eszter és – legfiatalabb pályázóként – Zágoni Andrea.

(jancsó)