Újra EMI Kézdin!

Figyelem, figyelem! Ezentúl egy túlságosan is lelkes és energikus, meg kell hagyni, zajos, folyton fecsegő és okoskodó, nyugton ülni nem tudó csoporttal futhatnak össze a kézdivásárhelyi óvatlan lakosok. Az említett társaságtól félni nem kell, az előzetes vizsgálatok szerint fizikai létünkben nem tehetnek kárt, mondhatni, szinte teljesen ártalmatlanok, kivéve, ha az idegeinkre nem mennek állandó tenni akarásukkal és fecsegésükkel.
Nos, igen, igaz a hír: újraszerveződtünk az EMI köreiben Kézdin is. Már jó pár éve működött a szervezet városunkban, azonban az utóbbi időben tevékenységet nem lehetett észlelni háza táján. Most új tagok és vezetők bukkantak fel, frissen, telis-tele energiával és ötletekkel. Reméljük, az ötletekből sikeres rendezvények lesznek, és idővel sikerül kicsit fellendítenünk a kézdivásárhelyi diák- és kulturális életet, és nem csak azt.
Már le is bonyolítottunk néhány rendezvényt, például a Pro Historia előadás-sorozat részeként meghívottunk, Bedő Zoltán beszélt a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum megálmodójáról, Incze Lászlóról és arról, miért lenne fontos, hogy az ő nevét viselje a múzeum. Halottak napja előtt temetőt takarítottunk mind a református, mind a katolikus sírkertben. Továbbá táncházat szerveztünk, és rajzpályázatot, ahol a nyertes pályamunka rákerül az EMI által kiadott 2012-es zsebnaptárra. A rajzokból kiállítás is megtekinthető a Vi­gadóban. Részt vettünk az Ösvény médiás képzéshétvégén Sepsiszentgyörgyön, ahol elbeszélgethettünk újságírókkal, weblapszerkesztőkkel, rádiósokkal, fotósokkal.
Tervezzük egy ifjúsági rádióműsor beindítását, illetve további táncházak és előadások szervezését. Figyelőzzön mindenki, mert újraalakultunk, fel fogunk bukkanni hirtelen, hatásosan és nagy erővel! (Reméljük.)

Ugron Nóri   (2011. december 17., szombat: Kovakő – diákmelléklet)