VII. EMI tábor: javában zajlik a szervezés

Gyergyószentmiklós polgármesterével, támogatókkal egyeztetettek a hétvégén az EMI-tábor szervezői. A nagyszabású nyári rendezvény hetedik kiadásához közeledve, javában zajlik az előkészítés.

Az Erdélyi Magyar Ifjak 2011. augusztus 10–14. között immár hetedik alkalommal szervezi meg nagyszabású nyári rendezvényét, az EMI-tábort, aminek helyszíne idén is a Gyergyószentmiklós melletti hármas kilométernél lévő Hétvirág panzió területe lesz. A nemzeti ifjúsági tábor iránt évről évre növekvő érdeklődés a programok folyamatos bővítését vonta maga után, a szervezők minden alkalommal újításokkal rukkoltak elő. Ez idén sem lesz másképp.

Soós Sándor, a táborszervező Erdélyi Magyar Ifjak Szövetségének elnöke tájékoztatása szerint az eddig megszokott előadósátrak sorát a Népesedésért sátorral kívánják bővíteni, a tervek között ugyanakkor egy, szórakoztató programoknak helyet adó kisszínpad működtetése is szerepel, és további, szervezés alatt álló programok gazdagítják majd az eddigi kínálatot.

A koncertprogram idén is színes lesz – ígérik a szervezők, s bár a műsor még korántsem végleges, az már biztos, hogy az „EMI-s bandák” zenéjére idén is bulizhatnak a résztvevők. Itt lesz ugyanis a Kárpátia, a Bikini, az Ossian, és természetesen más zenekarokkal is folynak az egyeztetések. A koncertek terén is ígérnek újdonságokat a szervezők, egyelőre azonban csak annyit árultak el, a VII. EMI-táborba a Charlie-rajongókat is várják.

Ami bizonyos, hogy a programokat idén is úgy állítják össze, hogy kicsitől nagyig mindenki megtalálhassa a kedvére valót.

Gyergyónak fontos az EMI-tábor

A programok összeállításán, a táborozás feltételeit kielégítő helyszín kialakításán mintegy száz tagú szervezőcsapat dolgozik, a Gyergyó hírnevét öregbítő rendezvényt azonban helyi vállalkozók és az önkormányzat is felkarolja, ugyanakkor Hargita Megye Tanácsával is folynak az egyeztetések.

Az EMI-tábor az évek folyamán nemcsak önmaga fejlődését jelentette, nemcsak szórakozásra és társadalmi párbeszédre adott lehetőséget, de komoly gazdasági előnyt jelent Gyergyószentmiklós számára is. Ezért és a tábor céljának támogatásáért a város önkormányzata jelentősen besegít a helyi szervezésbe, a táborhely kialakításába.

Mezei János polgármester úgy véli, a városnak mindent meg kell tennie azért, hogy a rendezvény önfenntartóvá tudjon válni, és olyan szintre fejlődhessen, ami az eddigieknél is tágabb körben meg tudja szólítani a magyar ifjúságot.