Székely március – Szónokverseny

szmsz webAz Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi szervezete és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala idén is megszervezi a Székely március- Szónokversenyt, amelyre 16-25 éves fiatalok jelentkezését várják.

A verseny célja a Március 15-i Sepsiszentgyörgy ifjúsági szónokának kiválasztása, továbbá a kommunikációs képességek fejlesztése. A verseny során a jelentkezőknek önállóan kell megalkotniuk szónoklatukat, amelynek tükröznie kell saját véleményüket is. Ezáltal gyakorolhatják az önálló szónoki alkotást valamint a saját vélemény kinyilvánítását, kulturális és közérthető formában.

A felkészüléshez ajánlott utána olvasni az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történéseinek, tanulságainak és utóhatásainak. Ismerni kell a szónoki beszéd műfaji sajátosságait és nem árt legalább minimális filozófiai ismeretekkel rendelkezni a szabadságról.

            A jelentkezési határidő: Március 5-e.

 A versenyre Március 7-én kerül sor, a Lábas Házban.

A verseny két részben zajlik. Az első részben a részvevőknek egy szónoklatot kell kidolgozniuk egy adott téma vagy idézet alapján. A második részben a résztvevőknek egy megszabott idő után elő kell adniuk szónoklatukat, melyet a zsűri fog pontozni. A szónoklat illetve az előadásmód dönt arról, hogy mely jelentkező nyeri meg a fődijat, amely nem más mint egy 200 lejes pénzbeli nyeremény és felszólalási lehetőség a sepsiszentgyörgyi Március 15-i Ünnepségen.

 Jelentkezni a nevezési lap kitöltésével lehet, amelyet március 2-ig kell beküldeni az emihirek@yahoo.com címre.

Érdeklődni Sánta Yvettenél lehet a 0725915112-es telefonszámon, vagy e-mailban a megadott címen.