Támogasd aláírásoddal a “sic” székely domainnevet

sic feher hatterAz EMI felhívása az ifjúsági szervezetekhez

Székelyföld saját internetes azonosítója lehetővé tenné, hogy 2010 első negyedévétől a székelyföldi önkormányzatok, intézmények, cégek, civil szervezetek, magánszemélyek honlapjainak címe Székelyföldre utaló “.sic” végződésű legyen. A székely autonómiatörekvés egyik győzelmeként értékelhetjük, hogy a világhálón az országok, autonóm régiók között Székelyföld is önálló entitásként jelenhet meg.

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére a domainnevek felügyeletét ellátó szervezet, az ICANN tájékoztatása szerint jóváhagyta – a siculitas rövidítéseként – a .sic domainnevet, így 2010 első negyedévétől ez lehet Székelyföld internetes tartományneve. A “siculitas” mai fordítása “székelység”, a középkori magyar közigazgatásban az önkormányzó, szabadságjogokkal felruházott közösséget jelentette amely nemcsak a regionális identitást jelöli, hanem a székely szabadság történelmi gyökereit is.

sic szamtabla

Mivel az internetfelhasználók nagy hányada a fiatalok köréből kerül ki, az ifjúsági szervezeteknek nagy a felelősségük a siker elérésében. Az Erdélyi Magyar Ifjak lobbi-csoportja felkéri az ifjúsági és civil szervezeteket, népszerűsítsék lehetőségeik szerint az aláírásgyűjtést.

A népszerűsítés lehetséges módozatai:

– internetes honlapokra elhelyezni a felhívás szövegét az aláírásgyűjtő honlap linkjével együtt

– levelezőlistákra elküldeni a felhívást

– magánlevélként elküldeni ismerősöknek a felhívást

– a messengerre kihelyezni a SIC feliratú képet

Téves hozzáállás, ha egy személy többször írja alá, új email címek gyártásával. Ennyi erővel el lehetne küldeni ismerősöknek a felhívást, akik nagy valószínűséggel aláírják majd. Több emberhez eljut az üzenet és van esély arra, hogy ők is továbbküldjék ismerőseiknek.

Téves hozzáállás, ha aláírjuk a petíciót és befejezettnek tekintjük a történetet. Eddig 38.000-en írták alá, ami nagy szám, de ez igazából egyetlen székelyföldi város magyar lakosságának felel meg. Tehát még többen vannak, akik nem írták alá. Ők a mi célközönségünk. Küldd tovább a felhívást minél több embernek!

Kérjük, amennyiben támogatják a .sic legfelsőbb szintű domaintartomány létrejöttét, írják alá a támogató petíciót a http://pontsic.org oldalon. Aláírhatnak magánszemélyek, cégek és civil szervezetek lakhelyük vagy székhelyük hollététől függetlenül.

Az alábbi képre kattintva Te is aláírhatod. Köszönjük.

sic reklamkep2