Rólunk

Az EMI az erdélyi magyarság nemzeti öntudatra ébredése, szülőföldjén való maradása, megerősödése és önrendelkezési jogának kivívása érdekében végzi tevékenységét.
Céljaink közé tartozik a magyar kultúra népszerűsítése, a fiatalok érdekvédelme. Az EMI tevékenységeiben együttműködik a történelmi keresztény egyházakkal, illetve más, a nemzet boldogulását és gyarapodását szolgáló szervezetekkel.

Háromszéken Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Zabolán, Nagyborosnyón, Málnásfürdőn, Torján és Erdővidéken (Baróton) működnek EMI tagszervezetek. A megalakulás óta eltelt kilenc év mérlege több mint száz (elsősorban kulturális) rendezvény mintegy tízezer résztvevővel, melyek közül megemlítjük a Rendhagyó Történelemóra sorozatot, a Szent György Lovagja hagyományőrző és a Barangoló helyismereti vetélkedőket, a Székely Március szónokversenyt, a Háromszéki Ifjúsági Fotóversenyt, a Diákegyüttesek Találkozóját, de Sepsiszentgyörgyön két játszótér és a kórház gyerekosztályának felújítására is sor került az EMI önkénteseinek köszönhetően.

Kiadványaink közé tartozik a KAVICS ifjúsági lap, a EMI Gólyafüzet, a Kultúra a fiatalok szemében programfüzet, a Barangoló helyismereti játékgyűjtemény, a Szentgyörgy nevű települések Európában kiadvány.

MANDULA című ifjúsági rádióműsorunk minden szerdán 18 órától hallható a Sepsi Rádióban, ahol Sánta Yvette és György Evelin műsorvezetők fogadják a vendégeket.

Az EMI székhelyeként szolgáló Turulmadár Ifjúsági Iroda önálló programokkal és kiadványokkal is jelentkezik, mint a Turulmadár Hagyományőrző Nap vagy az Önkéntességi útmutató.

 

 

Videók az egyesület munkásságáról:

.