Családias hangulat a Turul nyílt napon

Családias hangulatban zajlott a Turuliroda Nyílt Napja. A résztvevők megismerkedhettek az Európai Önkéntes Szolgálattal, a CIVEK-nél önkénteskedő Davis Landorfs-al, aki Lettországból érkezett Sepsiszentgyörgyre. Davis bemutatta szülőhazáját, valamint eddig szerzett tapasztalatait osztotta meg a fiatalokkal. Kiadványaival mutatkozott be az irodában működő három szervezet, a Turulmadár Ifjúsági Iroda, a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet és az Erdélyi Magyar Ifjak háromszéki szervezete. József Attila Irodalmi Beszédművelő és Önképzőkör nyílt órája zajlott a kör tagjaival, melynek keretében József Attila Kései sirató versét elemezték. Különböző egyetemekre járó egyetemisták osztották meg gondolataikat, tapasztalataikat az érdeklődő fiatalokkal. A tevékenységeket különböző játékok, egy óriás puzzle kirakása tette még színesebbé.

A nyílt nap alkalmából, megjelent a KÖZ-PONT címet viselő kiadvány. Ez a három szervezet elmúlt negyedévben beindult és megvalósított programjait foglalja össze. Az iroda keretén belül beindul az iroda lelkigondozási programja, amely problémákkal küszködő fiataloknak kíván segítséget nyújtani. Turuliroda.ro néven új honlap indult, amely az iroda programjait fogja népszerűsíteni.

Az első alkalommal megrendezett nyílt nap elérte célját, a jelenlévők jól érezték magukat, tanultak, csapatépítő programokban vettek részt és bízunk abban, hogy minél többen érdeklődnek az önkéntes munka és civil munka iránt.

Szabó Adél-Júlia

Furus Levente


A Turulmadár udvarában

A vártnál kevesebb külső érdeklődő jelent meg a sepsiszentgyörgyi unitárius templom udvarán működő Turulmadár Ifjúsági Iroda tegnap megszervezett nyílt napján, hangulatban azonban nem volt hiány: nevetéstől, csevegéstől, játéktól pezsgett az udvar és a terem.

Az Erdélyi Magyar Ifjak és a Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet tagjaival közösen tartott bemutatkozó délutánon az itthoni és külföldi önkéntes munkáról, Lettországról, a bukaresti, temesvári, kolozsvári, nagyváradi, marosvásárhelyi és csíkszeredai egyetemi életről hallgathattak beszámolókat, előadásokat a részt vevő fiatalok, nyelvi és ügyességi feladatokat oldottak meg, összeraktak egy óriás színes képet, és rengeteget beszélgettek kint a napon és bent, a tea és a zsíros kenyér mellett. (demeter)
2011. április 30., szombat, Háromszék

Nyílt nap a Turulmadárnál

Jó hangulatban telt péntek délután a sepsiszentgyörgyi Turulmadár Iroda nyílt napja: a fiatalok számos érdekes programban vehettek részt az első alkalommal megszervezett eseményen.

A mintegy harminc résztvevő bemutatkozással indított, majd többek között meghallgatták egy lettországi vendég előadását hazájáról, kultú – rájáról, óriáskirakóst állítottak össze, vagy éppen beszélgettek. Nyílt foglalkozást tartott a József Attila Irodalmi és Beszédművelő Önképzőkör, részt lehetett venni a Lelki teázón is. A szervezők teával, csörögével és zsíros kenyérrel kedveskedtek vendégeiknek.

Furus Levente, az iroda vezetője elmondta: régóta gondolkodtak a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet és az Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi szervezetének tagjaival azon, hogy egy bemutatkozó rendezvényt szervezzenek, végül eleget tettek a mottónak, amit a nyílt nap vezérmondatául választottak: „Mindig mondtam, hogy valakinek tennie kell valamit, aztán rájöttem, hogy ez a valaki én vagyok!”

2011 május 3, kedd – Székely Hírmondó