Három éves a Turulmadár Ifjúsági Iroda

logolegfiatalosabb2010. február 17-én a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében került sor a HÁROMSZÉK LEGFIATALOSABB TELEPÜLÉSE projekt záróünnepségére.

Péter Orsolya ötletgazda bemutatta a projektet, mely arról szólt, hogy 2006-ban a Kovászna Megyei Művelődési Központ az IFJÚSÁG ÉVE keretén belül meghirdette a HÁROMSZÉK LEGFIATALOSABB TELEPÜLÉSE megyei vetélkedőt.  A projekt teljes időtartama 4 évet karolt fel, az első 9 hónap a vetélkedés szellemében zajlott. Megyeszinten 9 csapat vett részt kis és nagy település, valamint város kategóriában. A vetélkedőt követően a három kategóriában egy-egy nyertes csapat szerződést kötött a Kovászna Megyei Művelődési Központtal, melynek értelmében a zsűri által jóváhagyott működési tervnek megfelelően 2007-től IFJÚSÁGI SZOLGÁLTATÓ IRODÁT működtetett.

A vetélkedő célja a közművelődési élet és a következetes ifjúsági munka fellendítése volt, valamint hagyományápolás és  közösségfejlesztés a háromszéki településeken.

Az ifjúsági irodák azóta önállóvá és önnfenntartóvá váltak. A három év eredményeiről a nyertes csapatok számoltak be, így Furus Levente és Nemes Előd a sepsiszentgyörgyi Turulmadár Ifjúsági Iroda képviseletében beszélt, Benedek Márta, a Bodvaj Egyesület elnöke bemutatta a Kisbaconi Ifjúsági Iroda tevékenységét, de beszámolt a Bölöni Ifjúsági Iroda is.

Ünnepségzáróként koncertre került sor, a sepsiszentgyörgyi Tobacco együttes tehetséges tagjai minőségi zenével örvendeztették meg a közönséget.

[nggallery id=91]