Turuliroda Nyílt Nap – ahol választ kapsz kérdéseidre!

Első alkalommal kerül megrendezésre április 29-én a Turulmadár Ifjúsági Iroda nyílt napja. Egy nap, amelyet arra szánunk, hogy megismerhesd azt a környezetet, amelyben csaknem 100 fiatal éli meg önkéntes és a szervezeti élet minden mozzanatát. A programok révén, találkozhatsz hozzád hasonló fiatalokkal, akik nem csak beszélnek, hanem cselekszenek is, tesznek azért, hogy a mindennapok jobban teljenek számukra és a közösség számára.  A nyílt nap programja, minden pontban különlegességet kínál annak, aki betér hozzánk ezen a napon.

PROGRAM

14:00 – Megnyitó, az irodában működő szervezetek bemutatása (kiállítás, standok);

15:00 – Beszélgetés az Európai Önkéntes Szolgálat önkénteseivel, bemutatók, ismerkedés;

16:00 – József Attila Irodalmi és Beszédművelő Önképzőkör nyílt foglalkozása;

16:00 – 18:00 – Egyetemi tájékoztató egyetemistáktól;

Állandó programok:

  • Lelki teázó fiataloknak;
  • Bemutató standok;
  • Rövidfilm és fotóvetítés;
  • Önkéntesekkel beszélgetés;
  • Játékok (ismerkedés, személyiségfejlesztés, csapatépítés);
  • Tea, csöröge és zsíros kenyér.

Várunk mindenkit, 2011. április 29-én, 14 órától a Turulmadár Ifjúsági Irodában, a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség udvarán (Kós Károly utca 2 szám).

Szervezők:

Turulmadár Ifjúsági Iroda, Sepsiszentgyörgyi Unitárius Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi szervezete

Partner:

Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség

Részletesen a programról:

Kérdezz és én felelek – egy hely, ahol a kérdésekből válaszok lesznek. Találkozhatsz önkéntesekkel, olyan fiatalokkal, aki elmondják, hogy miért dolgoznak önkéntesként, mit tanultak ez által, mi motiválja őket, és hogy ezt csinálják már több éve?

Nyílt kártyák – a Turulmadár Ifjúsági Iroda, Sepsiszentgyörgyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet és az Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi szervezetéről első kézből szerezhetsz információkat. Beszélgethetsz a tagjaikkal, vezetőkkel, betekinthetsz programjaikba és tevékenységébe.

Egyetemek a kirakatban – egyetemistái fognak tájékoztatni és válaszolni kérdéseidre, hogy megismerkedj azzal az egyetemmel és várossal, ahol tanulni szeretnél. Információk gyakorlatilag első kézből. A lista Nagyváradtól, Kolozsvártól Marosvásárhelyen át egészen Bukarestig terjed.

József Attila irodalmi beszédművelő és önképzőkör – nyílt foglalkozásán vehetsz részt. Érdekes játékokat és irodalmi valamint nyelvművelő foglakozásokat ismersz meg, valamint megtudod, hogy rendszeresen miért jár 16 fiatal foglalkozásainkra hetente.

Próbáld ki magad külföldön – Európai Önkéntes Szolgálat keretében, két Lettországból ideérkezett és Sepsiszentgyörgyön a Civilek Háromszékért Szövetségnél önkénteskedő fiatal előadásában. Megismerkedhetsz velük, kérdezhetsz tőlük, megismered kultúrájukat és országukat ahonnan érkeztek, és legfőképpen azt, hogy miért éltek ezzel a lehetőséggel, valamint te magad, hogyan vehetsz részt egy ilyen programban.

Kinyit a Lelki Teázó – ahol teljesen őszintén mondhatod el problémáidat, megfelelő diszkréció mellett. Ezáltal indul a Turulmadár Ifjúsági Iroda online lelki-segély szolgálata, amely segítséget kíván nyújtani a 13 és 25 közötti fiatalok problémáinak.

Egyéb más érdekes programok, játékok, kiállítás és bemutatók.

A rendezvény idejére mindenkit meleg teával és csörögével fogadunk. Várunk téged is az eseményre, helyszín Turulmadár Ifjúsági Iroda (Sepsiszentgyörgy, Kós Károly utca 2 szám, Sepsiszentgyörgy Unitárius Egyházközség udvara).